Пътностроителните фирми излязоха на национален протест, както се заканиха снощи

...
 Пътностроителните фирми излязоха на национален протест, както се заканиха снощи
Коментари Харесай

Пътните фирми блокират 24 ключови кръстовища в цяла България

 

Пътностроителните компании излязоха на народен митинг, както се заканиха нощес след диалозите сред властта и бранша. Причината за недоволството им е неналичието на финансиране. 

В София протестиращите блокираха придвижването към Триъгълника на властта. Едночасови демонстрации има в цялата страна. Организаторът ББКП  - Българска браншовата камара " Пътища ", популяризира карта на основните места  от републиканската шосейна мрежа, които ще бъдат блокирани  между 16.00 и 17.00 ч.: варненския Аспарухов мост, пътния възел Белокопитово на Автомагистрала " Хемус " при Шумен, прословутият светофар в Пернишко на разклона за Драгичево, Рударци и Кладница, пътният възел за Коматево на " Тракия ",  Ришжкия проход край Карнобат,  обхода на Бургас,  изхода от Кюстендил за Гюешево и т.н. 

От камарата нощес оповестиха, че не са удовлетворени от диалозите във формата " работна група " и чакат ефикасни решения за финансиране както на ремонтите, по този начин и на новото строителство. Управата на ББПП упреква служебното държавно управление, че не е намерило пари и на процедура всеобщо е блокирало дейностите по подддръжка и и създаване на шосейната инфраструктура. .
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР